SIM Only 6 month contract | Tips en informatie bij SIM Only telefonie abonnement vergelijken

Een abonnement voor je telefoon hoeft niet duur te zijn! Al helemaal als je al in het bezit bent van een perfecte telefoon. Voor personen die kunnen overstappen naar een nieuw telefonie abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te halen is er de zogenaamde “SIM Only”.

Een telecomabonnement is een abonnement voor telecom waarbij je uitsluitend een simkaart ontvangt en dus zelf een mobiele telefoon hebt. Het voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je per periode betaalt ontzettend minder zijn dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel gebruikelijk dat je een telecomabonnement afsluit voor €14 tot €24 per maand, terwijl de meeste abonnementen pas beginnen bij €30achtentwintig euro. Je bespaart al gauw een hoop geld op de kosten van je telefonie abonnement.
sim only ben

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet hebben van de mobiele telefoon. Bij een standaard telefoon met abonnement koop je je periodieke abonnementskosten in twee delen. Een deel voor het abonnement en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je telefoontoestel zorgen ervoor dat je na de duur van je contract je toestel helemaal hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 6 month contract

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, investeer je minder in kosten. Heel veel consumenten betalen namelijk meer voor de smartphone bij hun contract, dan voor hun daadwerkelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk nadeel van een abonnement is dat je als consument zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een een mobile device als voorbeeld. Een nieuwe een mobile device kost los al zomaar 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een internet en mobiel bellen abonnement kost een vergelijkbaar abonnement met een telefoon 30 euro, wanneer je de gewone mobiele telefoon los zou kopen met een telefonie abonnement is een contract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal smartphone met abonnement is dan vooral handig voor de beller die per direct een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een SIM Only abonnement is een abonnement voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 6 month contract – Simlockvrije telefoon

SIM Only 6 month contract – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije willkeurige smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de provider waarbij de telefoon oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de mobiele telefoon afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen: SIM Only 6 month contract
sim only t mobile

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk SIM Only abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type internet en mobiel bellen abonnement dat je nodig hebt en de jaarlijkse kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement voor jou het beste is adviseren wij om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen aantal maanden. Dat is over het algemeen sufficient om een een idee te krijgen in je verbruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe telefonie abonnement een grotere databundel te kiesen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de oplossing om tijdens je abonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook telecom bedrijven die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een SIM Only aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een internet en mobiel bellen abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 6 month contract

 

Scroll to top